Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Adres
KUM MAH. SUPHİ KALAFATOĞLU SK. FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU BLOK NO 7 AMASRA / BARTIN
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmek.
Okulumuz çesitli spor müsabakalarında başarılar elde etmiştir.
Bartın ve Amasra arasında her yarım saatte bir dolmuş bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yeşilin her tonunun bir arada seyredilebildiği, Karadeniz kıyı şeridi ve dağınık tepeler üzerine kurulan Amasra, tarihi ve turistik şirin bir liman şehridir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır. Bartın il merkezine uzaklığı karayolu ile 17 km´dir.
Futbol, Masa Tenisi, Bocce, Dart, Voleybol, Basketbol, Satranç