BARTIN / AMASRA - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması amacıyla okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Ara Tatil Etkinlik Kitabı" hazırlandı.

Mrt

Çanakkale Zaferi' nin 109. yıldönümü dolayısıyla müzik öğretmenimiz Selma Özdal ve öğrencilerimiz bir program düzenlediler. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, asla dönmeyi düşünmeyip, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Mrt

2 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart 2024 tarihine kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak.

Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Sonuçlar, 28 Haziran 2024'te "meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen bir törenle kutlandı. Bu kapsamda düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Mrt

Okulumuz 4. ve 5. sınıf öğrencilerimizden Deneyap Teknoloji Atölyeleri seçme sınavına katılacak öğrencilerimizle birlikte Bartın Deneyap Atölyesi' ne ziyarette bulunduk. Eğitmen Pelin BİLGİN tarafından atölyelerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz Lego Education Spike setlerle robotik kodlama çalışması yaptılar.

Şbt

Yıldız Kız ve Yıldız Erkekler Oryantring yarışlarında il üçüncüsü olan öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Nusret Gündüz' ü kutluyoruz.

Şbt

1961 yılında okulumuza ek bina/çok amaçlı salon olarak yapılan binamızın bakım ve onarım işleri tamamlandı. Yer döşemeleri, çatısı, dış cephesi, kapılarının tamamı yenilenen binamız çok amaçlı salon olarak okullarımızın çalışmlarında kullanılacaktır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 6. sınıf Türkçe dersi 26 Mart 2024 Salı günü, 6. sınıf Matematik dersi 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Şbt

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askerimiz için bayrak töreni öncesi saygı duruşu düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir BODUR' un da katıldığı törende okul müdürümüz de kısa bir konuşma yaptı. Şehitlerimize Allah' tan rahmet diliyoruz, hepimizin başı sağolsun.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz koridorlarına asılan atasözü ve deyim kartları ile ilgili bir yarışma düzenlenmiştir. Kartlardan biri ters basılmıştır. Bunu bulan öğrencimiz Yaren ATAV ödüllendirildi.

Ara

Türkiye genelinde Türkçe ve Matematik dersi ortak sınavları okulumuzda da sorunsuz bir şekilde uygulanmıştır.

Ara

İl genelinde düzenlenen Yıldız Erkekler Voleybol yarışmasında ikincilik elde eden öğrencilerimzi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.

Ara

8. sınıf öğrencilerimiz, Rehber Öğretmenimiz Ayşe Çevik ve Müdür Yardımcımız İsmail Yeşil eşliğinde; sınavla öğrenci alan Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarına gezi düzenlediler.